Aanvullende oplossingen voor schuldaflossing

Er zijn een aantal andere dingen die u kunt doen om uw huidige geldsituatie te verbeteren, terwijl u werkt aan de oplossingen voor schuldaflossing die we in de vorige drie artikelen van deze serie hebben besproken. Hoewel u zeer snel resultaten zult zien bij het volgen van de eerder genoemde schuld-sneeuwbaloplossing, zijn er tal van andere dingen die u kunt doen om uzelf in een betere financiële oplossing te brengen.

Eerst en vooral zou u zich moeten concentreren op de meest fundamentele vergelijking voor persoonlijke financiën, namelijk dat u absoluut minder geld moet uitgeven dan u verdient om schulden af te betalen, geld te sparen of enige vorm van rijkdom te vergaren.

U moet uw uitgaven op zoveel mogelijk verschillende manieren kunnen beteugelen. Dit betekent dat u eventuele zuinige gewoonten opnieuw moet leren. Zuinigheid is iets dat veel studenten kennen. Waarom stoppen met zuinig zijn? Er zijn een aantal uitstekende manieren om zuinig te zijn buiten de universiteit, door geld opzij te zetten en schulden af te lossen.

Terwijl u bezig bent om minder geld uit te geven, kunt u tegelijkertijd werken aan het verhogen van het inkomen dat u binnenhaalt. U kunt bijvoorbeeld werken aan de verkoop van een deel van de dingen die u hebt gekocht waardoor u in de eerste plaats schulden hebt gemaakt. . Een ander idee is om gewoon op zoek te gaan naar een extra baan. Verwaarloos je eerste baan of je studie niet om meer te verdienen, maar zoek een balans tussen alles en probeer geld binnen te halen zonder dat evenwicht te verstoren.

Een geweldig boek dat het waard is om op de melodie van dit concept te spelen, is The Total Money Makeover van Dave Ramsey. Dit is echt een fantastische gids om uit uw schuldenpositie te komen en om positieve gewoonten met uw geld te ontwikkelen. Het is de moeite waard om te lezen, omdat het u een geheel nieuw perspectief geeft als het gaat om uw leven en de manier waarop u met uw geld omgaat, en het zal u helpen uw financiën te revolutioneren en u voor eens en voor altijd uit de schulden te helpen. Leen het van de bibliotheek in plaats van het te kopen, en als je klaar bent, check het dan weer in en leen een ander boek over financiën en geld.

Het belangrijkste dat u mogelijk kunt doen, is gewoon nu beginnen in plaats van morgen of een andere dag. Waarom begin volgende week, volgende maand? Begin in plaats daarvan nu uw persoonlijke schuld aan te pakken, en later zult u dankbaar zijn dat u dat deed, want u zult geen schulden meer hebben, u zult geld op de bank hebben gespaard en u zult voor eens en voor altijd in een veel betere financiële positie verkeren. alle.