At Home Blister Care Made Simple

Een blaar ontstaat wanneer de buitenste huid (bekend als de epidermis), loskomt van de huid die er net onder zit (bekend als de dermis). Zorg voor blaarvorming is nodig om ervoor te zorgen dat de infectie niet intrekt. De huid zal van onderaf groeien, maar de bovenste laag zal los gaan hangen omdat hij dood is.

Blaren kunnen in veel omgevingen voorkomen. Ze kunnen optreden bij intense hitte of kou, bij bevriezingsbeten, chemisch letsel en door wrijving. Blaren genezen meestal vanzelf, tenzij er een infectie is opgetreden.

Atleten, zoals mountainbikers, wandelaars en marathonlopers, zijn vatbaar voor blaren en kennen het belang van blarenverzorging. Ze verzorgen deze kleine verwondingen door tijdens het sporten handschoenen en comfortabele schoenen te dragen.

Special blister zorg is nodig als een infectie moet gebeuren om set in. U kunt vertellen een blaar is geïnfecteerd als het straalt pus of wordt pijnlijk ontstoken . Andere tekenen zijn koorts, rode lijnen die verschijnen op de huid rond de blaar en bultjes in het gebied. U moet onmiddellijk uw arts raadplegen als u denkt dat uw blaar geïnfecteerd is, of als de blaar op uw gezicht of geslachtsdelen terechtkomt .

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de losse huid weg te pellen, moet pellen ten koste van alles worden vermeden. De juiste manier om voor een blisterverpakking te zorgen, is deze grondig te wassen, met een verband te bedekken en erop te letten dat u er nergens op slaat of ermee wrijft.

Als u zich ongemakkelijk voelt door druk in het gebied en u wilt de blaar openen om deze te laten wegvloeien, dan moet u het volgende doen:

 1. Was uw handen en de blister grondig.
  2. Veeg uw blister voorzichtig schoon met een wattenschijfje gedrenkt in waterstofperoxide.
  3. Verzamel je benodigdheden: een naald of veiligheidsspeld en een aansteker.
  4. Verwarm de punt van de pin 20 seconden boven de vlam van de aansteker.
  5. Steek de punt van de naald heel voorzichtig in de koepel van de blisterverpakking.
  6. Laat de vloeistof vanzelf weglopen. U zou onmiddellijk verlichting van de druk moeten voelen.
  7. Veeg nogmaals over het gebied met waterstofperoxide.
  8. Dek af met een verband en behandel uw verwonding met de juiste zorg voor de blaar. Het verband veroorzaakt wat lichte druk, wat ook helpt bij het leeglopen.

Voor de dagelijkse verzorging van de blaar moet u het gebied elke dag wassen en het verband vervangen . Laat de blaar een paar minuten drogen voordat u het verband aanbrengt. Normaal gesproken genezen blaren met de juiste zorg binnen een paar dagen.

Vaak kan er ook een bloedblaar ontstaan. Dit gebeurt door inslaan of knijpen op het moment van letsel . Er kan zich bijvoorbeeld een bloedblaasje vormen als een vinger tussen een deur wordt geklemd. Normaal gesproken bestaat blisterverzorging voor bloedblaren uit het dagelijks reinigen en beschermen met een verband.

Het is niet nodig dat u naar een arts gaat voor de behandeling van bloedblaasjes, tenzij er gevoelloosheid in het gebied of ernstige pijn is. Als dergelijke klachten niet zijn, kan de blisterverzorging thuis vrij eenvoudig worden gedaan. Til gewoon het gebied van de blaar op, breng een koud kompres aan (zoals een handdoek gevuld met ijs), verwijder het vocht en breng dan watten of een spalk aan om de blaar te beschermen tegen beschadiging.

Zelfs als u alle voorzorgsmaatregelen neemt en de juiste zorg voor blaren toepast, kunnen blaren soms geïnfecteerd raken of duurt het te lang voordat ze genezen. Als dit gebeurt, aarzel dan niet om uw arts te raadplegen. Uw arts kan u antibiotica voorschrijven of u instrueren over andere manieren om voor uw verwonding te zorgen.