Heeft jouw kantoor wel genoeg epson cartridges en/of inktcartridges canon op voorraad? En hoe zit het eigenlijk met de lichtinval; zitten mensen de hele dag in het donker, of is er daadwerkelijk een gezonde dosis (gesimuleerd) daglicht aanwezig? En wist je dat al deze dingen én meer invloed hebben op de flow van je kantoor, en dus je algehele workflow en performance als bedrijf? Lees gauw mee. 

De flow van je kantoor

Er zijn duizend-en-één dingen waar een manager en/of werkgever bij stil moet staan bij het runnen van een kantoor, maar de volgende worden daadwerkelijk regelmatig vergeten, of er wordt amper bij stilgestaan. Ik heb het, natuurlijk, over dingen als de flow van het kantoor zelf. Deels heeft dit met de architectuur van de ruimte(s) te maken. Daar kan je niks aan veranderen. Waar je wél iets mee kan is de inrichting. Sta eens stil bij je inrichting; is het op de meest logische, vloeiende manier ingericht? Is er een directe looproute van de werkruimte naar de printerruimte, en van de werkruimte naar de kantine? Is het kantoor van de manager bereikbaar en in zicht voor de werknemers, of moeten ze haast op zoek? Zitten de vergaderruimtes op een schappelijke afstand, of direct naast de kantine met de gehorige muren? Een optimale flow van een kantoor is ongeveer als volgt; werknemers komen binnen in een goed verlichte, gezonde ruimte waar ze hun werk kunnen doen, met een korte route naar de pauzeruimte die tegelijkertijd niet direct zichtbaar is vanuit de werkruimte. Een korte route naar het kantoor van de werkgever die ook niet direct zichtbaar is, en vergaderruimtes die geluidsdicht zijn. 

Organisatorisch wonder

Nog iets wat je kantoor enorm zal helpen is organisatie. Nog zo eentje die ontzettend logisch klinkt, maar ervoor zorgen dat er altijd genoeg epson catridges en inktcatrdiges canon zijn voor alle kopieermachines en printers, tot aan genoeg papier en pennen, is nog best een klus; eentje waar je best iemand op mag zetten. Ook is het zaak dat je ervoor zorgt dat al die kopieermachines het überhaupt doen; de zekerheid dat alle machines, van printers tot bedrijfslaptops, het doen en blijven doen en niet zo vaak onderhoud nodig zullen hebben, is belangrijk voor de flow van een bedrijf. Zet hier dus een goede ICT’er op, eentje waar je op kan bouwen. 

 

Er is dus niet één geheim voor het runnen van een succesvol bedrijf. Het zijn veel kleine dingetjes. Succes ermee!