Spring Break doorgebracht in een auto

Spring break is bedoeld als een leuke tijd vol vrijheid. Stel je nu voor dat je de hele reis in je auto doorbrengt. Dat is wat er met mij en mijn gezin is gebeurd toen we niet goed plannen. Een goede planning zorgt ervoor dat je niet in hetzelfde lot valt als ik met je voorjaarsvakantie.

We besloten om tijdens de voorjaarsvakantie een roadtrip te maken naar een hotel met een overdekt waterpark in Kansas City. Toen was ons plan om naar St. Louis te rijden en daar tijd door te brengen met het bekijken van de attracties. Helaas brachten we meer tijd in de auto door dan bij attracties. Het grootste mislukte plan dat we hadden, was het verkeerd inschatten van de hoeveelheid tijd die nodig was om de afstand af te leggen die we moesten afleggen. We gingen met schattingen van een populaire website over routebeschrijvingen. Ze hadden het echter vreselijk mis. Ze schatten slechts 3 uur van Chicago naar Kansas City, terwijl het in feite bijna 6 uur duurde.

We kwamen uiteindelijk ongeveer een uur voordat ze sloten bij het waterpark aan. De kinderen hebben daar tenminste zoveel tijd doorgebracht. De echte kicker was dat het park de volgende dag pas om 16.00 uur weer openging. We moesten vertrekken om naar St. Louis te gaan en verloren daardoor de tijd in het waterpark. We gingen op weg en gingen op weg naar St. Louis, tijd 2 uur, werkelijke tijd 4 uur. We kwamen een uur voordat ze sloten bij de St. Louis Zoo. Opnieuw liepen we rond, niet veel kunnen doen of zien, en vertrokken. Op dit punt waren we ontmoedigd en maakten we kapot van het gas en gingen naar huis. Een rit van 6 uur.

Moraal van mijn verhaal, ook al doe je soms je onderzoek, dat kan verkeerd zijn. Vertrouw niet op de schattingen van een website voor de reistijd, maar bereken het zelf. Als al het andere niet lukt, neem dan een goed boek mee, een paar spelletjes die je in je auto kunt spelen en geniet van het landschap.