Gids voor gezondheidsrisico's voor de zomer voor vrouwen

Deze gezondheidstips voor de zomer zullen vrouwen helpen koel te blijven tijdens de lange, hete dagen van de zomer.

  1. Ken de tekens

Het is belangrijk om te weten waar u op moet letten als u vermoedt dat u of iemand anders te veel aan hitte is blootgesteld. Bij hitte-uitputting is er sprake van algemene zwakte, hoofdpijn, misselijkheid en desoriëntatie. De teint zal bleek zijn en de huid zal klam aanvoelen. Zorg ervoor dat de persoon gaat zitten om te rusten, een slok water en een koel, nat washandje zal de persoon helpen zich snel beter te voelen.

  1. Kleed je aan voor de hitte

Draag waar mogelijk lichtgewicht en loszittende kleding. Als u zich buiten bevindt, zorg er dan voor dat uw kleding ook licht van kleur is. Donkerdere kleuren lijken de warmte van de zon meer aan te trekken dan lichtere kleuren.

  1. Drinken! Drinken! Drinken!

Veel vocht drinken helpt het lichaam af te koelen als het warm is. Als je buiten werkt, waar je veel zweet, kun je overwegen om wat sportdrankjes te drinken. Ze helpen de elektrolyten van uw lichaam in balans te houden.

  1. Alcohol en cafeïne – geen goed idee

Omdat alcohol en cafeïne als een diureticum in het lichaam werken, waardoor je nog meer vocht verliest dan nodig is; het is het beste om de inname hiervan te beperken. En zeker, drink nooit – nooit – alcohol om de dorst te lessen. Een goede vervanger is een lekker koud glas fruitsap.

  1. Oefening

Als u graag traint om fit te blijven, ga dan zo door. Om een goede gezondheid te behouden, kan het een goed idee zijn om uw training enigszins te matigen, zodat het niet zo zwaar is voor uw lichaam. Probeer 's ochtends als eerste te oefenen, of' s avonds als het koeler is. Als het niet mogelijk is om op deze tijden te gaan; probeer een minder intense vorm van lichaamsbeweging, zoals een snelle wandeling in plaats van joggen. Het is net zo effectief en minder zwaar voor het lichaam.

  1. Bescherm uw huid

Bescherm uw huid buitenshuis tegen de schadelijke zonnestralen. Een goede zonnebrandcrème helpt je huid zowel gehydrateerd als beschermd te houden.

  1. Medicatie

Als u medicijnen gebruikt, vraag uw apotheker dan of uw lichaam hierdoor gevoeliger wordt voor de zon. Sommige medicijnen veroorzaken brandwonden bij blootstelling aan de zon.

  1. Kinderen / huisdieren

Kinderen en huisdieren kunnen niet voor zichzelf zorgen, dus het is aan jou om het voor hen te doen. De dingen die je comfortabeler maken, zullen ze ook comfortabeler maken. Ze hebben ook veel vocht nodig.

  1. Krijg voldoende rust

Extreme hitte is moeilijk voor elk lichaam , ongeacht de leeftijd. Het is belangrijk dat u waar mogelijk en wanneer nodig een rustpauze neemt.

  1. Houd Gas in de auto

Het kan rampzalig zijn voor uw gezondheid en die van uw kinderen als u op het heetst van de dag vastloopt omdat uw auto zonder benzine komt te zitten. Een goede vuistregel zou zijn om het niet onder een kwart van een tank te laten komen voordat de tank wordt gevuld.

Het volgen van deze tips kan een groot verschil maken bij het genieten van een goede gezondheid en het genieten van de heerlijke zomerdagen.