Maak rommel onder controle van een levensstijl

Maak rommel onder controle van een levensstijl

Op een dag kijk je rond en vraag je je af hoe je huis zo rommelig werd. Je leidt een druk leven en wilt niet al je vrije tijd eraan besteden. In plaats van alles gewoon weg te gooien en er later spijt van te krijgen, krijg je controle over je leven en je ruimte.

Breng het niet in huis.

De eerste verdedigingslinie is om dingen achter te laten waar je ze vindt. Als u weet dat u het nooit zult gebruiken, breng het dan niet in uw leven. Laat promotiemateriaal, gratis monsters, kaarten van plaatsen die u ooit hebt bezocht, zoals Disney, oude tijdschriften, enz. Achter waar u ze hebt gevonden.

Blijf uit de buurt van verzamelplaatsen voor rommel

Het is prima om tuinverkopen, rommelmarkten en kringloopwinkels af te speuren naar dingen die je echt wilt en zult gebruiken. Het maakt het leven gemakkelijker als u deze plaatsen minder vaak of helemaal niet winkelt. Weet wat je wilt en weersta de verleiding om iets te kopen, want het is een koopje.

Doe elke dag een beetje.

Ga door een la, kastplank, keukenkast of een andere ruimte en evalueer je spullen. Vraag of je het echt nodig hebt, of je het eerlijk gebruikt of binnenkort zult gebruiken, en of je het zou missen als het zou verdwijnen. Pas het verouderingsadvies toe: "Als je het zes maanden niet hebt gebruikt, zal je dat waarschijnlijk nooit doen."

Je zult het kwalijk nemen als je alles in één marathonsessie opruimt, maar 15 minuten per dag helpt je plek er geweldig uit te laten zien.

Doneer regelmatig.

Andere mensen hebben spullen nodig die ongebruikt in uw huis staan. Kringloopwinkels leveren goederen voor de minderbedeelden tegen een redelijke prijs, de opbrengst komt ten goede aan de gemeenschap en u krijgt zelfs een belastingaftrek.

Vrouwenopvangcentra, zwangerschapscentra, verpleeghuizen en andere instellingen in uw stad hebben ook donaties nodig. Bel en vraag wat ze nodig hebben om een verspilde reis te voorkomen.

Verkoop waardevolle items die u niet gebruikt

Internet biedt veel mogelijkheden om dingen te verkopen. Op eBay en andere veilingsites kunt u uw items vermelden en een percentage van wat u krijgt, of een vergoeding vragen voor het aanbieden van een advertentie. Met Craig's List kun je gratis advertenties plaatsen. Wees voorzichtig bij het verkopen of kopen op internet, want niet iedereen is eerlijk.

Consignatiewinkels betalen voor kleding in uitstekende of goede staat. Veel veilinghuizen verkopen verzamelingen dingen, antiek of unieke items. In het telefoonboek staan dealers in goud, zilver en sieraden.

Geef dierbare voorwerpen aan gezinsleden

Je bent niet onsterfelijk. Op een dag zal iemand je spullen doornemen en zich afvragen waarom je al die spullen hebt bewaard.
Begin met het geven van goed doordachte geschenken van uw schatten aan dierbaren. Als je zoon of dochter die foto aan de muur altijd bewonderde, geef hem / haar dan. Hetzelfde geldt voor andere dingen. Doorzoek uw fotovolumes en verzin albums om gezinsleden cadeau te doen.

Start een mand met interessante items voor kinderen die door uw deur lopen. Laat de kleinkinderen of buurtkinderen bij elk bezoek iets uitkiezen. Voeg toe aan het winkelmandje als je dingen tegenkomt die je niet meer wilt.

Voel de kracht
krijgen van controle van uw huis en de ruimte geeft een gevoel van macht en opwinding. Naarmate je vordert door het opruimproces, zul je met veel meer ideeën komen om je doel te bereiken. Maak er een manier van leven van en u zult er nooit spijt van krijgen.

Bronnen:

Aslett , Don, "Clutter's Last Stand: It's Time to Dejunk Your Life" 2005
http://personalorganizing.about.com/od/organisationalquicktips/a/Hoarding5Tips http://personalorganizing.about.com http: //personalorganizing.about .com / od / organisationquicktips / a / Hoarding5Tips.htm? nl http://personalorganizing.about.com/od/organisationalquicktips/a/Hoarding5Tips.htm?nl=1

Houdt u van een minimalistische levensstijl? Hier zijn de enige 50 dingen die je nodig hebt om te bezitten / Nou, eigenlijk zijn dit de enige 50 dingen die je nodig hebt als je auteur bent van mnmlist.com, Leo Babauta . Leo is de auteur van The Power of Less en is ook de maker van Zen Habits. Zen Habits is een Top 100 blog met 130.000 abonnees en werd onlangs door TIME magazine vermeld als een van de Top 25 blogs.

Zijn lijst met de enige 50 dingen die hij bezit, laat bezittingen weg die hij deelt met zijn familie, zoals meubels. Het is interessant om te lezen als je erover denkt om minimaal te gaan of gewoon je leven en ons huis op te ruimen. Leo heeft heel veel geweldige ideeën om je leven te vereenvoudigen. Ze zullen zeker niet allemaal voor u werken, maar sommige kunnen inspirerend zijn.

Hier is de lijst met dingen die hij bezit. (Moeilijk te missen dat hij van T-shirts en Muji houdt en veel rent.)
Het enige rare is het laatste. Ik zeg dat omdat ik geen idee heb wat het is …

 1. iMac
 2. Macbook Air
 3. Iomega 1TB harde schijf
 4. Bureau
 5. Houten stoel
 6. Nokia mobiele telefoon
 7. Teenslippers
 8. Birkenstock sandalen
 9. Blauwe Converse tennisschoenen
 10. Asics hardloopschoenen
 11. Riem
 12. Portemonnee met contant geld, pinpas en identiteitsbewijs
 13. Rugzak
 14. Scheermes
 15. Scheerschuim
 16. Elektrische tondeuse voor het scheren van mijn hoofd
 17. Deodorant
 18. Zwembroek
 19. Grijze korte broek
 20. Donkergrijze korte broek.
 21. Tan korte broek
 22. Donkergroene korte broek
 23. Geruite korte broek
 24. Blauwe korte broek
 25. Spijkerbroek
 26. Groene broek
 27. Blauwe hoodie
 28. T-shirt, zeeblauw
 29. T-shirt, grijs getailleerd
 30. T-shirt, groen
 31. T-shirt, donkergroen
 32. T-shirt, grijs gemêleerd
 33. Muji T-shirt, donkerblauw
 34. Muji T-shirt, grijs
 35. T-shirt, blauw
 36. Muji tanktop, lichtgrijs
 37. Muji tanktop, donkergrijs
 38. Hardloopshirt, nike zwart
 39. Hardloopshirt grijs
 40. Hardloopshirt, wit, Nike
 41. Hardloopshirt donkergrijs Nike
 42. Hardloopshort, blauw, Nike
 43. Hardloopshort, blauw, Nike
 44. Hardloopshort, zwart, Nike
 45. Hardloopshort, zwart, Nike
 46. Running sokken
 47. Ondergoed
 48. Racefiets
 49. Scheerkwast
 50. Vibram Vijf vingers KSO