Tips over geldbeheer – hoe u uw geld beheert

Ik had een interessante ervaring met een van mijn vrienden. Hij won een prijs bij een wedstrijd en kreeg een waarde van $ 50.000. Het was een onverwachte bonus van hem. Hij begon het geld al uit te geven voordat hij de cheque in zijn hand had !! Hij was te opgewonden en opgewonden. Ondanks dat hij door iedereen werd gezegd, haastte hij zich om geld in de afvalvelden te gooien en na een paar maanden moest hij zijn eigen huis verkopen om de schuld te voldoen die hij was ontstaan vanwege het misbruik en het wanbeheer van geld. 

Het was echt een schok voor iedereen dat de man die $ 50.000 verdiende, zijn eigen huishouden moest verkopen om de toegenomen schulden het hoofd te bieden. Maar toen we het probleem ontdekten, ontdekten we dat het probleem niet de extravagante aard van hem was, het probleem was het slechte beheer van het verdiende geld.

Management is de sleutelfactor van elk succes en ook de belangrijkste factor voor alles in de wereld. Vergeet financiën, zelfs als u het probleem van het huishouden ziet, het huis waar niemand aan de top staat om het hele gezin te besturen, wordt vertrokken ondanks grote genegenheid intern. Alles moet systematisch en disciplinair worden beheerd. Geld is het levensbloed van deze wereld. Niets ter wereld is mogelijk zonder geld. Geld is de grootste macht en macht moet altijd vergezeld gaan van het management. Het beheren van geld is zowel een interessante als verantwoordelijke baan.

Geldbeheer is een proces met een vrij professionele aanpak. Er zijn drie stappen van Money Management die behoorlijk effectief en ook heel nuttig kunnen zijn, vooral wanneer het financiële scenario tegen de ontspannen financiële omstandigheden ingaat. Hier zijn de stappen die door iedereen moeten worden gevolgd.

Stop met extravagante uitgaven

De vriend van mij kon deze stap niet goed uitvoeren en veroorzaakte uiteindelijk het absolute bankroet, zelfs nadat hij zo'n groot bedrag had ontvangen. We hebben de neiging om in het heden te denken en nooit plannen voor morgen. Als we het verleden van ons zouden zien, zouden we kunnen ontdekken dat er zoveel uitgaven waren die hadden kunnen worden vermeden en dat het bedrag goed had kunnen worden gebruikt voor de verbetering van de financiële situatie.

Beheer kan perfect worden gedaan door een lijst te maken van onze dagelijkse uitgaven en een korte lijst te maken van alle uitgaven die echt niet nodig zijn voor ons levensonderhoud. Stop tijdelijk met dergelijke uitgaven en zie dat het leven ook zonder hen geen verschil maakt. Dus het stoppen van alle ongewenste en ongewenste uitgaven kan uw credit score goed verhogen.

Als de vriend van mij de financieel adviseur had aangesteld voor het bonusgeld dat hij kreeg, had hij het geld kunnen verdubbelen door ze op een veiligere plek te investeren. Door het voorbeeld van mijn vriend, zou ik beslist liever hebben dat jullie stoppen met de extravagante uitgaven, omdat ze niet alleen het verdiende geld opmaken, maar ook de gewoonte verslechteren, wat kan leiden tot ondraaglijke schulden !!

Beheer uw creditcard slim

Creditcards zijn het plastic geld en u hoeft geen geld te tellen voordat u ze betaalt, dus het geeft u nooit het gevoel geld uit te geven en op het moment dat u uw creditcardrekening in handen neemt, beseft u uw fout, maar het is te laat verbeteren. Wees dus vanaf het begin bewust.

Allereerst raden we u aan om de grote transactie contant te betalen en niet met de kaart, omdat u in contact blijft met uw uitgaven en u ook al uw uitgaven kunt bijhouden. Contant betalen heeft ook het voordeel dat u kunt onderhandelen met de dealer, wat nooit zin heeft in het geval van een creditcardbetaling.

Als u met een kaart betaalt, houd er dan een gewoonte van om bij te houden wat u dagelijks heeft uitgegeven. Het record zal u helpen bij het maken van de budgettering en zal u ook begeleiden bij het doen van de volgende aankoop en ook om een pauze te nemen in de extravagante uitgaven. Creditcards beheren is het belangrijkste kenmerk van Money Management.

Bespaar geld om de toekomst te redden

Geldbesparing is het belangrijkste kenmerk en ook de dodelijke vereiste van deze tijd. Mensen die vandaag geen geld sparen, zullen morgen zeker de gewoonte missen. Door geld te sparen voor morgen, zult u zich bewust worden van het feit dat er bepaalde uitgaven zijn die volledig vermeden kunnen worden en om een betere toekomst voor morgen te creëren, is de besparing de belangrijkste taak die u moet doen.

Besparen in sommige goede regelingen en ook in de minder risicovolle factoren is een verstandige beslissing. Alle financiële investeringen moeten worden gedaan na het overwegen en berekenen van alle feiten en cijfers van de optie. Volg de trend niet tijdens het beleggen van het gespaarde bedrag en maak ook gebruik van het gespaarde bedrag alleen voor de verbetering van de toekomst, ze mogen niet worden misbruikt.

Dus, naast vele van de bronnen van het beheren van geld, dit zijn drie gemarkeerd bronnen waarna hij de financiële stabiliteit id gebonden te komen en ook de ontspanning in recessie kan worden bereikt !!