Alcoholische dranken zijn er in vele soorten en smaken. Er is voor ieder wel wat te vinden. Van bier tot aan likeuren, alles is mogelijk. Het is dan ook belangrijk dat je weet wat je lekker vindt. De meeste dranken zijn gemaakt van graan, maar er zijn ook fruitdranken en andere speciale dranken. De meeste mensen drinken bier of wijn, maar er zijn ook sterkere dranken zoals jenever of cognac. Wanneer je met vrienden of familie bij elkaar bent, is het altijd fijn om wat lekkere drankjes te kunnen drinken. Steeds meer mensen kiezen voor brandy’s. Maar wat zijn brandy’s eigenlijk? En welke soorten brandy’s zijn er? In deze blog geven we uitgebreid antwoord op deze vragen. 

Wat is brandy?

Erg veel mensen houden van een lekker drankje. Bovendien is drank is een belangrijk onderdeel van een aperitief of after dinner. Er zijn veel verschillende soorten dranken die je kunt kiezen. Een van de meest populaire opties is brandy. Brandy is een verzamelnaam voor verschillende soorten brandewijnen. Verschillende landen maken allemaal hun eigen brandy, dus geen brandy is hetzelfde. Je hebt dan ook heel erg veel verschillende unieke smaken. De meeste brandy’s worden uit druiven gewonnen. Maar brandy’s kunnen ook uit appels of peren worden gewonnen. 

Welke brandy past bij jou?

Omdat er zoveel brandy’s verkrijgbaar, kan het soms lastig zijn om een goede keuze te maken. Maar welke brandy’s zijn er? De meest populaire brandy is toch wel de Cognac. Cognac is een gedistilleerd drankje dat gemaakt wordt van wijn. Het wordt geproduceerd in de Cognac-streek in Frankrijk. Maar je kunt ook kiezen voor Armagnac. Armagnac is de oudste brandewijn. Het wordt uit druiven gewonnen en heeft een zeer unieke smaak doordat de druiven groeien op onder andere fijn kwartszand. Ook Calvados mag zeker niet ontbreken als we het hebben over brandy’s. Deze brandy is afkomstig uit Normandië. Calvados wordt gemaakt met appel- en perencider. De Calvados moet een aantal jaren op eikenhoud worden gerijpt om een bepaalde status te krijgen. Hierdoor krijgt de brandy een originele en rokerige smaak. 

Een unieke kruidenlikeur

Net als wijn wordt likeur gemaakt van verschillende soorten fruit en kruiden. Het proces is echter anders: de basis van likeur is een alcoholische vloeistof, waaraan suiker wordt toegevoegd. Daarna worden de ingrediënten vermengd. Na de fermentatie wordt de likeur gedistilleerd is het klaar voor gebruik. Ben je op zoek naar een populaire kruidenlikeur? Dan kan de tatratea uitkomst bieden. Het komt oorspronkelijk uit Slowaijke. De likeur heeft zoete smaken van gekonfijte honing en een heerlijke thee nasmaak.