Schrijven kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid

Schrijven is een vorm van zelfexpressie die iemand doet in de hoop dat een andere persoon zal lezen en zich vervolgens zal verhouden tot zijn geschriften. Schrijven kan een grote stressvermindering zijn, omdat het iemands willekeurige gedachten op een geordende en beknopte manier krijgt waar ze dan trots op kunnen zijn.

De donkere kant

Helaas heeft schrijven een donkere kant. Zoals alles is te veel van het goede helemaal geen goede zaak. Als u constant achter een computer zit – wat u ook doet – zal uw gezichtsvermogen uiteindelijk worden aangetast, uw polsen kunnen pijn gaan doen (een vroeg teken van een carpel-tunnel) of u kunt slap worden.

Bovendien verhoogt het constant online zijn inactiviteit, wat op zijn beurt de kans op gezondheidsproblemen vergroot. Gezondheidsproblemen veroorzaakt door inactiviteit zijn onder meer: obesitas, hoge bloeddruk, hartaandoeningen, osteoporose , verlies van flexibiliteit en progressieve verzwakking van het immuunsysteem.

Aerobic oefening

Aërobe oefening is een oefening waarbij de behoefte aan zuurstof toeneemt. Hardlopen, zwemmen en fietsen zijn voorbeelden van aerobe oefeningen. Er zijn zelfs aerobe danslessen! Aerobe training is zeer effectief bij het verminderen van de hierboven genoemde gezondheidsproblemen. Als je het te druk hebt voor deze oefeningen, zal een simpele wandeling van 10 minuten je gezondheid enorm verbeteren.

Krachttraining

Krachttraining zou ook effectief zijn om de bovengenoemde risico's te verminderen. Krachttraining hoeft niet per dag gewichtheffen of 100 push-ups te zijn. Het kan zo simpel zijn als huishoudelijk werk doen, tuinieren of spelen met kinderen. Als u sterkere spieren heeft, wordt het gemakkelijker om in de juiste positie te zitten en krijgt u gedurende de dag meer uithoudingsvermogen.

Het is belangrijk om elke 30 minuten op te staan en in ieder geval wat rekoefeningen te doen. Nu we het er toch over hebben .. ik ben te laat voor een pauze! Bedankt voor het lezen!